Гідролат – 100% натуральний догляд для шкіри

may2Все частіше в складі косметичних засобів (особливо тоніків) або й просто на полицях магазинів натуральної косметики можна зустріти субстанцію під загадковою назвою “гідролат”.

Якщо не вдаватися в деталі то гідролат – це те ж саме, що здавна відомі квіткова, лавандова, трояндова  вода. Лише гідролат не завжди можна так назвати, бо не завжди його виготовляють саме з квітів.

Гідролат отримують за допомогою парової дистиляції рослиної сировини.  В якості сировини використовуються квіти, листя, ароматні трави.  Таким же способом виготовляються і ефірні олії.  Можна навіть сказати, що гідролат це додатковий продукт, який отриують при виробництві ефірних олій.

Зберігаючи властивості ефірних олій, гідролати, разом з тим безпечні для прямого використання на шкірі, навіть дуже ніжній.


Гідролати в натуральній косметиці

Гідролати часто можна зустріти в складі якісної натуральної косметики. Їх використовують в кремах замість дистильованої води, що наділяє крем також цілющими властивосями гідролату.

Також на основі гідролатів виготовляють натуральні шампуні. При цьому перевага шампунів на основі гідролату над шампунями на відварах очевидна, адже відвар зберігає властивості рослин – 1-2 дні, а гідролат до 12 місяців.

Крім того гідролати часто можна зустріти в складі тоніків для обличчя ,міцелярної води та інших продуктів.

Застосування гідролатів

Крім того, що гідролати часто викоритсовуються для виготовлення натуральної косметики, їх можна успішно застосовувати в чистому вигляді. Гідролат по праву вважається кращим тоніком для обличчя. При цьому ви можете підібрати собі гідролати за типом шкіри або навіть зробити собі індивідуальний продукт, змішавши кілька гідролатів.

Гідролат в якості тоніка:
– м’яко очищає шкіру від забруднень;
– стимулює оновлення клітин шкіри;
– освіжає і вирівнює колір обличчя;
– також різні гідролати зберігають природні цілющі властивості рослин, з яких вони виготовлені – бактерицидні, ранозагоювальні та інші.

Ще один спосіб застосування гідролатів – для виготовлення косметичного льоду.  Для цього потрібно розлити в форми та заморозити. Косметичний лід допомагає освіжити шкіру,  зменшити темні круги та надати пружності шкірі навколо очей, звузити пори. Загалом, косметичний лід дуже корисно мати на випадок, коли не вдалося поспати в достатній мірі і це відобразилося на обличчі.

Ще один спосіб застосування – це носити з собою гідролат та застосовувати для зволоження шкіри в літню спеку. Власне це спосіб давно випробували всі прихильниці трояндової води, але не менш ефективне застосування і лавандового, лимонного та інших гідролатів.

Ознайомитися з наявними гідролатами, можна в цьому розділі інтернет-магазину. Найближчим часом цей розділ буде розширюватися, оскільки попит на гідролати зростає. А знаменита трояндова вода з’явиться, як тільки зацвіте сировина, бо минулорічних запасів виявилося недостатньо. Ми також з нетерпінням чекаємо.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *