Мило ручної роботи

Мило ручної роботи – досить повсякденний предмет в нашому житті: його часто дарують у подарунки, дехто просто іноді радує таким милом себе, а деякі вже давно цілком і повністю відмовилися від звичайного магазинного мила на користь натурального.

Але проте є ще деяка кількість людей, які не розуміють, що таке мило ручної роботи і як його роблять.

Є 2 основних способи приготування мила: виготовлення мила з готової основи або мило з нуля.

Працювати з мильною основою легко і приємно. Швидше за все вийде добре вже з першого разу, а мило буде індивідуальним і непоганим за якістю. Купити мильну основу можна без проблем у будь-якому магазині для миловарів. Основа може бути білою, повністю прозорою, злегка жовтуватою .

 

За своєю суттю основа – чисте мило без наповнювачів і масел, її виготовляють з пальмової та кокосової олії, мінеральної води та гліцерину. Вона добре милиться і не сушить шкіру. Щоб приготувати мило з основи, її плавлять і додають в неї різні інгредієнти і наповнювачі. Користуватися готовим милом можна практично відразу.

В якості основи іноді використовують дитяче мило. «В процесі виробництва» потрібно: дитяче мило, кылька ложок олії – основи, ложка гліцерину, рідина і різні наповнювачі у вигляді кави, чаю , вівсяних пластівців, цукру.  Рідина може бути різною:  чиста вода, кава , молоко, кисіль і сік. Мило, приготовлене з дитячого мила, обов’язково треба сушити протягом кылькох днів, а краще тижнів перед використанням .

Мило «з нул» – найскладніший варіант виготовлення мила в домашніх умовах, що вимагає особливої ​​обережності та дотримання заходів безпеки. Для приготування мила з нуля використовуються рослинні масла, їдкий натр , луг або зола . Купити ці компоненти можна в спеціалізованих магазинах. Крім того буде потрібно стеаринова кислота для затвердіння мила. Всі роботи з миловаріння здійснюються в захисній масці, в гумових рукавичках і при гарній вентиляції. Мило, приготоване за цим варіантом , обов’язково має дозрівати кілька тижнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *