Випікаємо літо – кілька рецептів фруктових пирогів

Літо нас не поспішає тішити погодою, але поспішає тішити квітами, травами, свіжими полуницями, черешнями та іншими ягодами. І така пора найкраща для випікання смачних літніх пирогів. Поділимось з Вами кількома “швидкими, проте дієвими” рецептами.

Полуничний пиріг

cake

Інгредієнти:
400 г полуниці
2 яйця
80 г цукру
80 г борошна
100 г вершкового масло (розтопити)
1/2 стручка ванілі або 1 чайна ложка ванільного цукру
1/2 чайної ложки розпушувача

Приготування:
Духовку розігріти до 180 °. Невелику форму змастити вершковим маслом. Полуницю помити, обсушити і порізати довільно і скласти у форму.

Яйця збити з іншими інгредієнтами до стану крему (робиться все це за лічені секунди).

Полуницю залити тістом та випікати 40-50 хв.

 

 

 

Шарлотка з вишнею

cake3Інгредієнти:
1 склянка борошна
1 склянка цукру
4 яйця
15 г ванільного цукру

Для начинки:
300 г вишні без кісточок або яблук, персиків, слив чи чи інших фруктів.

Приготування:

Замішуємо тісто: Збиваємо яйця і цукор. Збивати потрібно 7-10 хвилин. Маса повинна добре вирости в обсязі і придбати пишність. Додаємо просіяне борошно. Добре перемішуємо.

Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів. Деко або форму для випічки повапниш невеликою кількістю масла.

На дно дека або форми кладемо тісто. Поверх викладаємо вишню з цукром. Випікаємо 30-40 хвилин.

 

 

Чізкейк з ягодами

cake2Інгредієнти:
Сир – 1 кілограм
Молоко – 300 мілілітрів
Яйця – 4 шт.
Масло вершкове – 20 грам
Цукор – 6 столових ложок
Ягоди – полуниця, вишня, малина – 300 грам
Манна крупа – 8 столових ложок

Приготування:
Збийте міксером яйця з цукром до пишної піни, краще збивати якомога довше. Кількість цукру залежить від індивідуальних переваг і начинки.
Додайте сир і молоко і все збити ще раз до однорідної маси. Можна взяти сир в пачках 9% жирності і додати молоко, щоб отримати консистенцію жирної сметани. Якщо ви берете м’який сир, то кількість молока необхідно зменшити.
Додайте 6 столових ложок манної крупи і все ретельно перемішайте.
Підготуйте ягоди.   Вилийте половину маси в форму,  розподіліть зверху половину ягід, далі другу частину  маси і ще раз ягоди.
Підготуйте форму. Для цього змастіть її маслом і посипте 2 столовими ложками манної крупи.
Розігрійте духовку до 180-200 градусів і випікайте близько години, а потім залиште ще на 15 хвилин при вимкненій духовці. При меншому обсязі може знадобитися менше часу .

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *